Gezondheid is een groot goed

Ik draaide het kaartenrek rond en rond: op zoek naar kaarten voor beterschap. In de dagen ervoor had ik maar liefst drie berichtjes gekregen van mensen die iets mankeerden. Niet zomaar een kwaal, maar echt slecht nieuws.
Ik had al twee geschikte kaarten gevonden, maar voor de derde zag ik er niet meteen een die de juiste toon aansloeg. Want wat doe je als je weet dat iemand langdurig herstel nodig heeft?

En ik besefte dat er niks belangrijker is dan je gezondheid! Ik dacht terug aan mijn eigen verhaal toen de arts me vertelde dat ik een ziekte aan mijn hypofyse had. Wat was dat een proces van boosheid, verdriet en acceptatie, alle emoties kwamen voorbij. Nu -na bijna 11 jaar- weet ik hoe ik ermee om kan gaan en wat deze ziekte me heeft gekost, maar ook gebracht. Vermoeidheid, van m naar l of zelfs xl, minder energie. Maar ook veel meer (lichaams)bewustzijn en genieten van het moment. Want ik weet nu wat het leven me waard is.

Dus ik stond daar bij die boekwinkel te mijmeren hoeveel geluk ik had gehad en dat je leven er van het ene op het andere moment totaal anders uit ziet. Na lang wikken en wegen nam ik een vrolijk exemplaar met een opkikkertje erop en hoopte ik dat mijn kaartje een ieniemienie bijdrage kon leveren aan het herstel van onze vriend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *