Schrijfcursussen en schrijfwandelen

Van schrijven word je blij

Op deze pagina staan alle schrijfcursussen en schrijfwandelingen die ik aanbied.
Schrijven over je leven is vooral leuk! Je krijgt er een goed gevoel van. En daarnaast ontdek je nieuwe (en rake) inzichten over jezelf, wie jij in je kern bent. Schrijven geeft ook rust in je hoofd, als je je verhaal aan het papier toevertrouwt. En tenslotte is het een mooie manier om al schrijvende je angst te doorzien en te verwerken.

Een perfecte combinatie als je van wandelen én schrijven houdt. Wandelen brengt rust in je hoofd en vandaaruit vloeit de woordenstroom.
We wandelen door bossen en velden en aan de hand van gerichte schrijfopdrachten ontmoet je jezelf op een diepere laag. Tussendoor sta je geregeld stil om te ‘proeven’ wat de natuur je biedt. Je pen verwoordt wat je voelt en dat opent nieuwe gezichtsvelden. We lezen onze verhalen aan elkaar voor en daardoor inspireer je  elkaar, maar vooral jezelf.

De route is ongeveer 3-4 km. We schrijven in een nabijgelegen café. Locatie: regio Eindhoven/de Kempen.
Schrijfervaring is niet nodig.
Nieuwe cursus start op dinsdagochtend 10 januari, 7 februari, 7 maart en 4 april. Kosten € 90,- (1 consumptie inbegrepen)

Schrijven is leuk. En zeker als het over jezelf gaat. In deze cursus van 6 bijeenkomsten stromen de woorden uit je pen. Dat komt door de creatieve oefeningen die herinneringen laten bovendrijven. Herinneringen die je een goed gevoel geven of een nieuw inzicht in je levensverhaal. We lezen elkaar onze teksten voor, als je wilt. Dat geeft vaak veel (h)erkenning.
Je schrijft authentieke verhalen over je leven die je kunt bundelen of als start kunt gebruiken voor je levensverhaal.

Data: Start vrijdagmiddag 13 januari 2023 van 14.00-16.00 uur. Overige data: 27 januari, 3 en 17 februari, 3 en 17 maart.
Locatie: huiskamer Kapteijnlaan 14, Veldhoven
Kosten € 120,-, max. 6 personen. Omdat we in een kleine groep werken, is er veel aandacht voor iedereen en voelt het veilig.

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? En wil je deze coronatijd even helemaal loslaten? Dat kan met vilt, want vilten is het ultieme loslaten. Twee vliegen in één klap dus. Iedereen kan het, je hoeft echt geen creatief talent te zijn!
Je werkt met wol in allerlei prachtige kleuren. Alleen daar word je al blij van! Met behulp van zeep en water ga je wrijven, waardoor de wol na verloop van tijd vervilt en er een lap ontstaat. Door mee te gaan in de beweging, geef je je over aan het ritme. Je energie gaat stromen en je laat je gedachten los. Het is heerlijk ontspannend. Door de wrijving ontstaat er een mooie lap, waarmee je iets leuks kunt doen, zoals een tas of een kussen of een boekomslag.
Nieuwe datum op aanvraag. Kosten € 50,- (incl. materialen en koffie/thee).

vilten en loslaten
Workshop vilten en loslaten

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je hier aan:

  Carolijn van Gorkum

  Wat doe je in een schrijfcursus of creatieve cursus?

  En wat levert het je op?

  In deze workshops en cursussen is creativiteit het toverwoord! Op een speelse en luchtige manier ben je bezig met je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Je kunt met je handen aan de slag, zodat je hoofd even rust krijgt. Dat kan door te schrijven over thema’s die je raken of door te vilten of met papier en verf te werken. Het leuke is dat je ondertussen heel veel over jezelf ontdekt, zonder dat het je moeite kost.

  De workshops en cursussen geef ik in mijn praktijkruimte of buiten in de natuur, zoals bij de schrijfwandeling. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4-6 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.

  schrijfwandelen

  Schrijfwandelen proeverij Bibliotheek Veldhoven

  Heerlijk samen schrijven in de natuur