Schrijfcursussen en schrijfwandelen

Van schrijven word je blij

Op deze pagina staan alle schrijfcursussen en schrijfwandelingen die ik aanbied.
Schrijven over je leven is vooral leuk, want je krijgt er een goed gevoel van. En daarnaast ontdek je nieuwe (en rake) inzichten over jezelf, wie jij in je kern bent. Tenslotte geeft schrijven rust in je hoofd, als je je verhaal aan het papier toevertrouwt.

Een perfecte combinatie als je van wandelen én schrijven houdt. Wandelen brengt rust in je hoofd en vandaaruit vloeit de woordenstroom.
We wandelen door bossen en velden en aan de hand van gerichte schrijfopdrachten ontmoet je jezelf op een diepere laag. Tussendoor sta je geregeld stil om te ‘proeven’ wat de natuur je biedt. Je pen verwoordt wat je voelt en dat opent nieuwe gezichtsvelden. We lezen onze verhalen aan elkaar voor en daardoor inspireer je  elkaar, maar vooral jezelf.

De route is ongeveer 3-4 km. Daarna schrijven we in een nabijgelegen café. Locatie: regio Eindhoven/de Kempen. Schrijfervaring is niet nodig.

Schrijfwandeling : 26 juni van 10.00-12.15 uur, kosten € 27,50, incl. 1 koffie/thee.
Najaar start cursus op dinsdagochtend: 13 augustus, 17 september, 15 oktober en 19 november, kosten € 110,- Nog 1 plekje vrij.

schrijven
Een schrijfreis door je leven

Schrijven is leuk. En zeker als het over jezelf gaat. In deze cursus van 6 bijeenkomsten stromen de woorden uit je pen. Dat komt door de creatieve oefeningen die herinneringen laten bovendrijven. Herinneringen die je een goed gevoel geven of een nieuw inzicht in je levensverhaal. We lezen elkaar onze teksten voor, als je wilt. Dat geeft vaak veel (h)erkenning.
Je schrijft authentieke verhalen over je leven die je kunt bundelen of als start kunt gebruiken voor je levensverhaal.

Start: donderdagmiddag 22 augustus 2024 van 14.00-16.00 uur, 6 bijeenkomsten.  (Nog 1 plek vrij)

Start:  9 januari 2025 (tweewekelijks op donderdagmiddag). Kosten € 150,-, incl. koffie, thee en koekjes.
Omdat we in een kleine groep werken (max. 5) , is er veel aandacht en veiligheid.

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je hier aan:

  Carolijn van Gorkum

  Wat doe je in een schrijfcursus of creatieve cursus?

  En wat levert het je op?

  In deze schrijfcursussen is creativiteit het toverwoord! Op een speelse en luchtige manier ben je bezig met je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Je kunt met je handen aan de slag, zodat je hoofd even rust krijgt. Dat kan door te schrijven over thema’s die je raken of door te vilten of met papier en verf te werken. Het leuke is dat je ondertussen heel veel over jezelf ontdekt, zonder dat het je moeite kost.

  De workshops en cursussen geef ik in mijn praktijkruimte of buiten in de natuur, zoals bij de schrijfwandeling. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4-6 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.

  schrijfwandelen

  Schrijfwandelen proeverij Bibliotheek Veldhoven

  Heerlijk samen schrijven in de natuur