Schrijfcursussen en schrijfwandelen

Van schrijven word je blij

Op deze pagina staan alle schrijfcursussen en schrijfwandelingen die ik aanbied.
Schrijven over je leven is vooral leuk! Je krijgt er een goed gevoel van. En daarnaast ontdek je nieuwe (en rake) inzichten over jezelf, wie jij in je kern bent. Schrijven geeft ook rust in je hoofd, als je je verhaal aan het papier toevertrouwt. En tenslotte is het een mooie manier om al schrijvende je angst te doorzien en te verwerken.

Een perfecte combinatie als je van wandelen én schrijven houdt. Wandelen brengt rust in je hoofd en vandaaruit vloeit de woordenstroom.
We schrijven en wandelen in Brabant door bossen en velden en aan de hand van gerichte schrijfopdrachten ontmoet je jezelf. Je pen verwoordt op papier wat je voelt en dat opent nieuwe gezichtsvelden. Tussendoor sta je geregeld stil om te ‘proeven’ wat de natuur je biedt. Je inspireert elkaar.
De route is ongeveer 3-4 km. We schrijven in een nabijgelegen café (1 consumptie inbegrepen). Locatie: regio Eindhoven/de Kempen.
Schrijfervaring is niet nodig, want de opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk en de begeleiding is in handen van een ervaren schrijfcoach.

Woensdagochtend 10-12.15 uur:  15 juni en 6 juli 2022, kosten € 40,-.
Het is ook mogelijk om één keer mee te wandelen om te kijken of het iets voor je is.

Schrijven is leuk. En zeker als het over jezelf gaat. In deze cursus van 6 bijeenkomsten stromen de woorden uit je pen, ook als je nog niet zoveel schrijfervaring hebt. Dat komt door de creatieve oefeningen die herinneringen laten bovendrijven. Herinneringen die je een blij gevoel geven of een nieuw inzicht in je levensverhaal. Naast verhalen over onszelf schrijven we ook korte gedichten. Het schrijfplezier staat voorop. Voorlezen doen we ook, maar je deelt alleen wat je kwijt wilt. Je zult je verbazen over de mooie verhalen en gedichten die als het ware uit het niets ontspruiten.

Start: woensdag 7 september 2022 van 14.00-16.00 uur, 6 bijeenkomsten
Overige data: 14, 21 en 28 september, 5 en 19 oktober 2022.
Kosten: € 120,-. Kleine en veilige groep, dus veel aandacht

Schrijf je graag over dingen die jou bezighouden?
Wist je dat je door intuïtief schrijven helderheid kunt krijgen wat er nu speelt? Ook als je onrust, spanning of angst ervaart en je weet niet zo goed waar het vandaan komt?
In deze cursus van 4 bijeenkomsten kom je al schrijvend uit bij de onderstroom, de diepere laag waar je jezelf ontmoet en je werkelijke verlangens zichtbaar worden. Je vertrouwt je innerlijke stem aan het papier toe en krijgt rake inzichten over jezelf en… een goed gevoel.
Ik bied creatieve en speelse schrijfopdrachten aan; in overleg met de groep stem ik af waar behoefte aan is. Je hebt geen schrijfervaring nodig, alleen het plezier telt. Max. 4 personen.

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? En wil je deze coronatijd even helemaal loslaten? Dat kan met vilt, want vilten is het ultieme loslaten. Twee vliegen in één klap dus. Iedereen kan het, je hoeft echt geen creatief talent te zijn!
Je werkt met wol in allerlei prachtige kleuren. Alleen daar word je al blij van! Met behulp van zeep en water ga je wrijven, waardoor de wol na verloop van tijd vervilt en er een lap ontstaat. Door mee te gaan in de beweging, geef je je over aan het ritme. Je energie gaat stromen en je laat je gedachten los. Het is heerlijk ontspannend. Door de wrijving ontstaat er een mooie lap, waarmee je iets leuks kunt doen, zoals een tas of een kussen of een boekomslag.
Nieuwe datum op aanvraag. Kosten € 50,- (incl. materialen en koffie/thee).

vilten en loslaten
Workshop vilten en loslaten

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je hier aan:

  Carolijn van Gorkum

  Wat doe je in een creatieve / schrijfcursus?

  En wat levert het je op?

  In deze workshops en cursussen is creativiteit het toverwoord! Op een speelse en luchtige manier werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt met je handen aan de slag, zodat je hoofd even rust krijgt. Dat kan door te schrijven over thema’s die je raken of door te vilten of met papier en verf te werken. Het leuke is dat je ondertussen heel veel over jezelf ontdekt, zonder dat het je moeite kost.

  De workshops en cursussen geef ik thuis of buiten in de natuur, zoals bij de schrijfwandeling. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4-6 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.

  schrijfwandelen

  Schrijfwandelen proeverij Bibliotheek Veldhoven

  Heerlijk samen schrijven in de natuur