Schrijfcursussen en schrijfwandelen

Van schrijven word je blij

Op deze pagina staan alle schrijfcursussen en schrijfwandelingen die ik aanbied.
Schrijven over je leven is vooral leuk, want je krijgt er een goed gevoel van. En daarnaast ontdek je nieuwe (en rake) inzichten over jezelf, wie jij in je kern bent. Schrijven geeft ook rust in je hoofd, als je je verhaal aan het papier toevertrouwt. En tenslotte is het een mooie manier om al schrijvende je angst te doorzien en te verwerken.

Een perfecte combinatie als je van wandelen én schrijven houdt. Wandelen brengt rust in je hoofd en vandaaruit vloeit de woordenstroom.
We wandelen door bossen en velden en aan de hand van gerichte schrijfopdrachten ontmoet je jezelf op een diepere laag. Tussendoor sta je geregeld stil om te ‘proeven’ wat de natuur je biedt. Je pen verwoordt wat je voelt en dat opent nieuwe gezichtsvelden. We lezen onze verhalen aan elkaar voor en daardoor inspireer je  elkaar, maar vooral jezelf.

De route is ongeveer 3-4 km. Daarna schrijven we in een nabijgelegen café. Locatie: regio Eindhoven/de Kempen. Schrijfervaring is niet nodig.

Lenteschrijfwandeling op vrijdag 31 maart van 10-12.15 uur. Thema: Laat je raken door de lente.
Kosten € 25,- incl. 1 consumptie ; kleine groep, dus veel persoonlijke aandacht.

Wanneer voel jij je gelukkig? Wat is jouw verlangen? Waar zou je (meer) ruimte voor willen maken?
Schrijf je ook graag over onderwerpen die jou bezig houden? Doe dan mee aan de schrijfcursus Geluk (zit in een klein boekje).
We schrijven 3 keer over geluk en verlangen in de brede zin van het woord. Vanuit allerlei invalshoeken leer je jezelf op een diepere laag kennen.
Het levert je in elk geval een geluksgevoel op en nieuwe inzichten over jezelf. En als je meedoet aan de workshop boekje maken heb je een mooi boekje om je verhalen en gedichten in te bundelen en telkens te herlezen. Schrijfervaring is niet nodig, het plezier staat voorop.

Schrijfochtenden op 19 april, 10 en 24 mei.
Kosten voor de cursus: € 69,- (incl. koffie/thee en koekjes)
Max. 5 deelnemers. Locatie: tuinkamer Rake inzichten, Veldhoven

schrijven geluk
Creatieve workshop boekje maken

Ben je creatief en vind je het leuk om zelf eens een boekje te maken?
Geluk zit immers in een klein boekje…

In deze workshop maken we een handzaam boekje met prachtig papier naar keuze, eenvoudig gebonden of leporello (dat is een harmonicaboekje). Hierin kun je schrijven en (foto’s) plakken. Als je meedoet aan de schrijfcursus Geluk heb je meteen mooie verhalen en teksten voor in je boekje. Ideaal voor in je tas of kast om vaak te herlezen!

Datum: woensdag 5 april, van 10.00-12.30 uur.
Locatie: Rake inzichten, Veldhoven
Kosten: € 30,- (incl. materialen, koffie/thee en koekjes)

Deze schrijfworkshop voor Moederdag staat in het teken van jouw relatie met je moeder. Ze heeft je het leven geschonken en je bent met haar verbonden door familieverbanden. Soms heb je een hele fijne band, soms loopt het moeizamer.
Wie is je moeder? Welke waardevolle momenten hadden jullie samen? Wat heeft ze aan je doorgegeven? Al schrijvend laat je jezelf verrassen en ontstaat er een kleurrijk portret. Voor de workshop maakt het niet uit of je moeder nog leeft of niet.
Datum 12 mei van 14.00-15.45 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Schrijfervaring is niet nodig, het schrijfplezier staat voorop. Alle deelnemers krijgen na afloop het boek Mevrouw, mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau.
Kosten bedragen € 10,-. Minimaal 6, max. 12 deelnemers, vooraf aanmelden is verplicht.

Moederdag
Schrijfworkshop Moederdag

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je hier aan:

  Carolijn van Gorkum

  Wat doe je in een schrijfcursus of creatieve cursus?

  En wat levert het je op?

  In deze workshops en cursussen is creativiteit het toverwoord! Op een speelse en luchtige manier ben je bezig met je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Je kunt met je handen aan de slag, zodat je hoofd even rust krijgt. Dat kan door te schrijven over thema’s die je raken of door te vilten of met papier en verf te werken. Het leuke is dat je ondertussen heel veel over jezelf ontdekt, zonder dat het je moeite kost.

  De workshops en cursussen geef ik in mijn praktijkruimte of buiten in de natuur, zoals bij de schrijfwandeling. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4-6 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.

  schrijfwandelen

  Schrijfwandelen proeverij Bibliotheek Veldhoven

  Heerlijk samen schrijven in de natuur