Het onbewuste zichtbaar maken

Deel 2: Hoe ga ik te werk?

Hoe werken systeemopstellingen?

In mijn vorige nieuwsbrief heb je kunnen lezen met welke vragen je bij mij terecht kunt. Vandaag leg ik uit hoe ik werk. Zoals je ook op mijn website kunt lezen maak ik gebruik van systeemopstellingen. Hoe zit dat nu eigenlijk?

Met een opstelling kun je een onbewust patroon zichtbaar maken. Je zet dan als het ware je vraag in de ruimte neer en gaat voelen wat die vraag met jou doet. Stel, je hebt een vraag over iets waar je tegen aanloopt. Je begrijpt bijvoorbeeld niet waarom het jou telkens hetzelfde overkomt.

Je vraag/probleem letterlijk in de ruimte zetten

Eerst bespreken we kort je vraag om hem te verhelderen. Dan zet ik je probleem neer in de ruimte door er zelf te gaan staan als dat probleem/vraag. Klinkt misschien raar, maar je voelt al snel dat het iets met je doet. Zelf ga je tegenover je thema staan en je gaat naar elkaar kijken en voelen wat je vraag met je doet. Al heel snel ga je dingen voelen die je niet met je hoofd kunt bedenken. Misschien komen er beelden of gedachten bij je bovendrijven. Het zijn allemaal dingen die je in je onderbewuste hebt weggestopt, dingen die je niet kunt voelen, omdat iedereen blinde vlekken heeft. Of soms heb je die gedachten heel diep weggestopt, omdat het te heftig voor je is. Door middel van mijn intuïtie voel ik waar je vraag mee te maken heeft en ik benoem dat dan.

Langzaam word je duidelijk waarom dit thema zo’n invloed op je heeft en hoe je daarmee onbewust omgegaan bent. Je hebt het met je hoofd willen oplossen door erover te gaan denken en het een plek te geven, maar uiteindelijk heeft dat niet gewerkt, want elke keer komt het terug. Blijkbaar zit er meer onder, waardoor je er zo’n last van hebt. Dat wordt in de opstelling duidelijk. Je krijgt dus een heleboel nieuwe inzichten.

Een opstelling duurt ongeveer een uur.