Hoofd- en bijzaken

Hoofd- en bijzaken

Ken je dat, dat er weer een week voorbij is en dat je nog zoveel op je lijstje had staan om te doen?
Dan is het misschien een idee om te solliciteren naar de functie van Hoofd van de Afdeling Bijzaken. Nee, grapje!

Meestal maken we goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar met de kerstvakantie in het vooruitzicht is het een mooi moment om vooruit te blikken.

Een creatieve oefening om te weten te komen wat echt belangrijk is voor jou

Pak een stift en een gekleurd vel papier. Ga er eens echt voor zitten en bedenk wat jouw hoofdzaken zijn. Wat wil je nu werkelijk in je werk en in je privéleven( partner, kinderen, familie, vrienden, vrije tijd enz.) Wil je meer tijd met je familie of vrienden doorbrengen? Of kom je niet toe aan het lezen van die drie nieuwe boeken die al een half jaar in je kast staan?

Denk na over wat echt belangrijk is voor jou. Wat je graag wilt bereiken en welke richting je op wil. Schrijf deze doelen per categorie op het vel papier. Laat vooral je intuïtie het werk doen.

Pak dan twee andere vellen papier en schrijf op het ene vel alle hoofdzaken op waaraan je deze week hebt gewerkt. Noteer op het andere papier alle bijzaken, waar je je mee bezig gehouden hebt.

Door het op te schrijven krijg je inzicht in wat je doet. En daarnaast je krijgt meer zicht op wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven. Natuurlijk kun je je doelen elke dag weer bijstellen.

Tip

Hang het gekleurde vel met jouw hoofdzaken op een zichtbare plek op of doe het in je agenda, zodat je telkens weer kunt kijken naar wat jij echt belangrijk vindt.