Individuele begeleiding

Wat levert het je op?

Het traject Voel je vrij! is geschikt voor jou als je je niet meer wil laten beperken door angst. Waarom vrij? Omdat angst je gevangen houdt (soms zonder dat je het weet).

Het traject duurt vanaf 5 sessies, dit is mede afhankelijk van je vraag.

Ik ga je leren steviger te gronden en uit je hoofd te gaan, waar je angstige gedachten ontstaan. We kijken waar je angst vandaan komt en je krijgt inzichten, zodat je je angst kunt loslaten. Ik deel al mijn praktische tips met je. We werken met het onderbewuste, waardoor je in een diepere laag komt.

Resultaten zijn:

Je laat je minder leiden door je angst, want je weet hoe je hem aan kunt pakken
Je krijgt meer innerlijke rust
Je voelt je vrijer
Je krijgt meer vertrouwen in jezelf
Je voelt je weer veilig in jezelf
Je durft het weer te doen
Je ontdekt verborgen kwaliteiten van jezelf!

Tussen de sessies zit minimaal 3 weken, want vaak gebeurt er onbewust al veel met je, zodat je daar tijd en ruimte voor hebt om dat te laten doorwerken en zo je angst te overwinnen. Elke keer pak je een stukje van die angst aan. Je hebt tijd nodig om dat aan te gaan kijken en te tackelen. Gemiddeld ben je met een traject 4/5 maanden kwijt.

Lees hieronder meer over de inhoud van het traject Voel je vrij!

Een losse sessie is zeker ook mogelijk als je eerst wilt ervaren wat een systeemopstelling bij jou voor veranderingen teweegbrengt. Of als je een vraag hebt die minder omvangrijk is. Bel me om te overleggen wat voor jou het beste is.

Veiligheid staat bij mij voorop, zodat je in alle rust kunt ervaren wat het met je doet. Natuurlijk kun je me eerst vrijblijvend bellen om je vraag aan mij voor te leggen. Dan leg ik je uit wat je van mij kunt verwachten als je voor een traject/sessie komt.

Traect Voel je vrij!

Hoe ziet het eruit?

Voor wie?
Het traject Voel je vrij! is bedoeld voor mensen die zich niet meer gevangen willen laten houden door angst.  Je wil gewoon genieten en vrij zijn en niet elke keer in de greep worden gehouden door die angst, want dat kost je zoveel energie! Twijfel je of jouw angst geschikt is voor dit traject, neem dan contact met me op.

Wat gaan we doen?
Allereerst gaan we je angst in kaart brengen. Dan ga ik met je kijken waar je angst vandaan komt. We maken een stappenplan waar we aan gaan werken. We gaan je angst aankijken en alle emoties die daarbij horen. Iedere bijeenkomst pakken we een thema rondom die angst aan. Je gaat de angst voelen en hem stukje bij beetje verwerken.

Hoe doen we dat?

In de eerste afspraak ga ik samen met je je probleem verhelderen en toespitsen. Vervolgens kijken we hoe we je vraag gaan aanpakken. Ik maak vooral gebruik van systeemopstellingen, waarmee je snel tot de kern, de diepere laag kunt komen. Dat betekent dat ik werk met je onderbewuste, dus we gaan minder praten, want dan blijf je in je hoofd zitten en kun je niet voelen wat er werkelijk onder die gedachten speelt.
Ik zet dan als het ware je vraag of probleem in de ruimte neer en we gaan ervaren wat dat met jou doet. Met mijn intuïtie voel ik wat je in je onderbewuste hebt weggestopt. Dat zijn dingen die je zelf niet altijd kunt voelen, omdat iedereen blinde vlekken heeft. Vaak komen er dan wel gedachten en beelden bij je bovendrijven. Je krijgt inzichten in de diepere oorzaken van je vraag en wat je nodig hebt om hem te verwerken en los te laten.

Naast opstellingen maak ik ook gebruik van visualisaties en andere energetische en creatieve oefeningen/therapie. Een andere mogelijkheid is een buitensessie in het bos, als je je wil laten inspireren door de symboliek van de natuur. Verder krijg je praktische tips en handvatten om beter in je lichaam te zitten en minder in je hoofd. En we kijken wie jou kan steunen bij je proces, zodat je je meer gedragen voelt. Een aandachtspunt is ook meer zicht te krijgen op je gedachtevorming die angst kan oproepen.

Ben ik na vijf keer van mijn angst af?
Je kunt het leven zien als een soort hindernisbaan. Iedere keer neem je weer een horde en gaat er een stukje van de angst af.  Het resultaat is dat je weet hoe je je angst kunt aanpakken. Je gaat meer innerlijke rust en zelfvertrouwen voelen en je voelt je weer veilig in jezelf. Je gaat weer vertrouwen op je gevoel en je merkt dat je het durft.

Het resultaat hangt mede af van welke angst je hebt, hoe groot deze is en of je je nieuwe vaardigheden oefent. Vijf keer is een gemiddelde, extra sessies zijn altijd mogelijk.

Twijfel je of ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?
Neem dan contact met me op. Ik sta je graag te woord en kan je uitleggen wat ik voor je kan betekenen.

Inspiratietips

Meld je aan voor de Inspiratietips (verschijnt ca. 8 keer per jaar)

Het onderbewuste

Contact maken met je onderbewustzijn

In het onderbewustzijn zit alles, waarvan je je niet bewust bent, maar wat je wel in je hebt. Daarnaast zijn er allerlei dingen opgeslagen  die je als kind of volwassene hebt meegemaakt. Deze ervaringen spelen nog steeds een rol in je huidige leven, ook al ben je daar helemaal niet mee bezig en er dus ook meestal niet bewust van. Het kan zijn dat je niet meer weet dat deze gebeurtenissen of emoties zo van invloed zijn geweest op je leven, of dat je er geen aandacht meer aan wilt schenken omdat ze je destijds zo’n pijn of verdriet hebben gedaan. Ook onbewuste belemmerende overtuigingen kunnen je, zonder dat je het weet,  dwarszitten in het bereiken van je doel of het oplossen van je probleem. En verder zijn fysieke klachten vaak een signaal van het lichaam dat er een onverwerkte emotionele blokkade is.

Van het onderbewuste worden vaak vergelijkingen gemaakt met dingen in laatjes stoppen of onder het tapijt vegen. Als je dan een keer grondig gaat stofzuigen en je tilt het vloerkleed op, kan er van alles tevoorschijn komen, waarvan je het bestaan niet meer vermoedde.

Zo werkt het ook met je onderbewuste.  Als ik contact maak met je onderbewuste, kunnen herinneringen ineens boven komen drijven. Deze kunnen emoties oproepen van bijvoorbeeld boosheid, verdriet of onzekerheid.  Als je die emoties gevoeld hebt, volgt er meestal een gevoel van opluchting, omdat je dan beseft waarom een kwestie of probleem je al die tijd heeft dwars gezeten. En dat geeft lucht! En vooral ook een hernieuwd inzicht in jezelf.