Individuele begeleiding

Wat levert het je op?

Het traject Voel je vrij! is geschikt voor jou als je je diepgaand met jezelf aan de slag wil om je angst te overwinnen en je durf te vergroten. En zo stappen wil zetten naar meer vrijheid.

Het traject duurt vanaf 5 sessies, dit is mede afhankelijk van je vraag.

Ik ga je leren uit je hoofd te gaan waar al je negatieve en angstige gedachten ontstaan. We werken met het onderbewuste, waardoor je in een diepere laag komt. Je krijgt inzichten, zodat je ziet wat je tegenhoudt om er vol voor te gaan. We gaan moed verzamelen. Ik deel al mijn praktische tips met je.

Resultaten zijn:

Je durft het (weer) te gaan doen
Je laat je minder leiden door je angst, want je want je begrijpt de functie ervan
Je krijgt vertrouwen in jezelf
Je ontdekt verborgen kwaliteiten van jezelf
Je voelt je bevrijd

Tussen de sessies zit minimaal 3 weken, want vaak gebeurt er onbewust al veel met je, zodat je daar tijd en ruimte voor hebt om dat te laten doorwerken. Elke keer verzamel je een stukje moed en brokkelt er een stukje van je belemmerende overtuigingen of angst af.  Gemiddeld ben je met een traject 4/5 maanden kwijt.

We werken in mijn praktijkruimte. Een buitensessie in het bos is ook mogelijk, als je je wilt laten inspireren door de symboliek van de natuur.

Lees hieronder meer over de inhoud van het traject Voel je vrij!

Veiligheid staat bij mij voorop, zodat je in alle rust kunt ervaren wat het met je doet. Natuurlijk kun je me eerst vrijblijvend bellen om je vraag aan mij voor te leggen.
Een losse sessie is zeker mogelijk.  Misschien wil je kijken of mijn werkwijze bij je past of heb je een vraag die minder omvangrijk is.

Traject Voel je vrij!

Hoe ziet het eruit?

Voor wie?
Het traject Voel je vrij! is bedoeld voor mensen die stappen willen zetten om hun angst aan te pakken. Twijfel je of jouw vraag geschikt is voor dit traject, neem dan contact met me op.

Wat gaan we doen?
Samen gaan we je probleem verhelderen en toespitsen. We brengen in kaart wat je wil bereiken met het traject. Dan ga ik met je kijken wat ten grondslag aan je vraag ligt, waarom heb je hier last van?

Hoe gaan we te werk?
Ik maak gebruik van creatieve oefeningen, schrijfoefeningen en tafel- of systeemopstellingen, waarmee je snel tot de kern, de diepere laag kunt komen. Dat betekent dat ik werk met je onderbewuste, dus we gaan minder praten, want dan blijf je in je hoofd zitten en kun je niet voelen wat er werkelijk onder die gedachten speelt.
Bij een opstelling zet ik als het ware je vraag of probleem in de ruimte neer en we gaan ervaren wat dat met jou doet. Met mijn intuïtie voel ik wat je in je onderbewuste hebt weggestopt. Dat zijn dingen die je zelf niet altijd kunt voelen, omdat iedereen blinde vlekken heeft. Vaak komen er dan wel gedachten en beelden bij je bovendrijven. Je krijgt inzichten in de diepere oorzaken van je vraag en wat je nodig hebt om hem te verwerken en los te laten.
Verder krijg je praktische tips en handvatten om beter in je lichaam te zitten en minder in je hoofd. En we kijken wie jou kan steunen bij je proces, zodat je je meer gedragen voelt. Een aandachtspunt is ook meer zicht te krijgen op je gedachtevorming.

Durf je na 5 keer wel de stappen te zetten die je wil?
Je kunt het leven zien als een soort hindernisbaan. Iedere keer neem je weer een horde en verwerk je een stukje. Het resultaat is dat je in beweging komt en je niet meer laat leiden door die comfortzone, waarin je niet tot actie kwam. Je gaat weer vertrouwen op je gevoel en je merkt dat je het durft.

Het resultaat hangt mede af van welke vraag je hebt, hoe omvangrijk deze is en of je je nieuwe vaardigheden oefent. Vijf keer is een gemiddelde, extra sessies zijn altijd mogelijk.

Twijfel je of ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?
Neem dan contact met me op. Ik sta je graag te woord en kan je uitleggen wat ik voor je kan betekenen.

Inspiratietips

Meld je aan voor de Inspiratietips (verschijnt ca. 8 keer per jaar)

    Het onderbewuste

    Contact maken met je onderbewustzijn

    In het onderbewustzijn zit alles, waarvan je je niet bewust bent, maar wat je wel in je hebt. Daarnaast zijn er allerlei dingen opgeslagen  die je als kind of volwassene hebt meegemaakt. Deze ervaringen spelen nog steeds een rol in je huidige leven, ook al ben je daar helemaal niet mee bezig en er dus ook meestal niet bewust van. Het kan zijn dat je niet meer weet dat deze gebeurtenissen of emoties zo van invloed zijn geweest op je leven, of dat je er geen aandacht meer aan wilt schenken omdat ze je destijds zo’n pijn of verdriet hebben gedaan. Ook onbewuste belemmerende overtuigingen kunnen je, zonder dat je het weet,  dwarszitten in het bereiken van je doel of het oplossen van je probleem. En verder zijn fysieke klachten vaak een signaal van het lichaam dat er een onverwerkte emotionele blokkade is.

    Van het onderbewuste worden vaak vergelijkingen gemaakt met dingen in laatjes stoppen of onder het tapijt vegen. Als je dan een keer grondig gaat stofzuigen en je tilt het vloerkleed op, kan er van alles tevoorschijn komen, waarvan je het bestaan niet meer vermoedde.

    Zo werkt het ook met je onderbewuste.  Als ik contact maak met je onderbewuste, kunnen herinneringen ineens boven komen drijven. Deze kunnen emoties oproepen van bijvoorbeeld boosheid, verdriet of onzekerheid.  Als je die emoties gevoeld hebt, volgt er meestal een gevoel van opluchting, omdat je dan beseft waarom een kwestie of probleem je al die tijd heeft dwars gezeten. En dat geeft lucht! En vooral ook een hernieuwd inzicht in jezelf.