Schrijfcursussen

De natuur als inspiratiebron om te schrijven
Schrijfwandelen

Een perfecte combinatie als je van wandelen én schrijven houdt. Wandelen brengt rust in je hoofd en vandaaruit vloeit de woordenstroom.
We wandelen door bossen en velden en aan de hand van gerichte schrijfopdrachten ontmoet je jezelf. Je pen verwoordt op papier wat je voelt en dat opent nieuwe gezichtsvelden. Tussendoor sta je geregeld stil om te ‘proeven’ wat de natuur je biedt. Je inspireert elkaar.
Je hoeft echt geen schrijver te zijn om mee te gaan, want de opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk. De route is ongeveer 3-4 km. We schrijven buiten of in een nabijgelegen café (consumptie inbegrepen). Locatie: omgeving Veldhoven. Start cursus schrijfwandelen (4 keer): 25 oktober 2019, zie agenda

Blad voor blad schep je een boek over je leven met teksten en beeldbladzijden. In zes bijeenkomsten ga je schatgraven naar gebeurtenissen en personen in je leven die belangrijk voor je zijn. De cursus is een combinatie van schrijven en beeldend werken. Je hoeft echt geen kunstenaar of schrijver te zijn, want door middel van opdrachten helpen wij je, zodat je je intuïtie kunt aanspreken en herinneringen tot leven kunt wekken. In de laatste bijeenkomst maken we er een geheel van met als resultaat een boek om te koesteren. Een kostbaar geschenk omdat het helemaal van jou is. Begeleiding Angèle Straver en Carolijn van Gorkum

Een (schrijf)reis door je leven
Workshop Vilten en loslaten

Vind je het leuk om iets te creëren met je handen? Of misschien zit je ergens mee, dat je wilt loslaten? Vilten is het ultieme loslaten, iedereen kan het, je hoeft echt geen creatief talent te zijn. Wol heeft prachtige kleuren, alleen daar word je al blij van! Je neemt je vraag wat je wilt loslaten mee in het viltproces.  Met behulp van zeep en water ga je wrijven, waardoor de wol na verloop van tijd vervilt en er een lap ontstaat. Door mee te gaan in de beweging, geef je je over aan het ritme. Je energie gaat stromen en je laat je gedachten los. Door de wrijving heb je in beperkte mate invloed op het uiteindelijke resultaat, dus dat is gedeeltelijk een verrassing.  De lap kun je opspannen of er een tas of omslag voor een boek van maken.

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je hier aan:

Wat doe je in een creatieve / schrijfcursus?

En wat levert het je op?

In deze workshops en cursussen is creativiteit het toverwoord! Op een speelse en luchtige manier werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt met je handen aan de slag, zodat je hoofd even rust krijgt. Dat kan door te schrijven over thema’s die je raken of door te vilten of met papier en verf te werken. Het leuke is dat je ondertussen heel veel over jezelf ontdekt, zonder dat het je moeite kost.

De workshops en cursussen geef ik thuis of buiten in de natuur, zoals bij de schrijfwandeling. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4-6 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.