Schrijfcursussen

Van schrijven word je blij
Schrijfwandelen

Een perfecte combinatie als je van wandelen én schrijven houdt. En helemaal coronaproof! Wandelen brengt rust in je hoofd en vandaaruit vloeit de woordenstroom.
We wandelen door bossen en velden en aan de hand van gerichte schrijfopdrachten ontmoet je jezelf. Je pen verwoordt op papier wat je voelt en dat opent nieuwe gezichtsvelden. Tussendoor sta je geregeld stil om te ‘proeven’ wat de natuur je biedt. Je inspireert elkaar.
Je hoeft echt geen schrijver te zijn om mee te gaan, want de opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk. De route is ongeveer 3-4 km. We schrijven in een nabijgelegen café (consumptie inbegrepen). Locatie: omgeving Veldhoven.
Op de zaterdaggroep is nog een plek vrij. Data: 10 oktober, 14 november en 12 december. Kosten € 45,-.

Op de woensdaggroep is nog 1 plekje vrij. Data: 7 oktober, 4 november en 2 december van 10.00-12.15 uur. Kosten € 45,-.

De vrijdaggroep start in januari: 8 januari, 5 februari, 5 maart en 9 april 2021 van 10-00-12.15 uur. Kosten € 66,-.

Schrijven is leuk. En zeker als het over jezelf gaat. In deze cursus van 6 bijeenkomsten stromen de woorden uit je pen, ook als je nog niet zoveel schrijfervaring hebt. Dat komt door de creatieve oefeningen die herinneringen laten  bovendrijven. Herinneringen die je een blij gevoel geven of een nieuw inzicht in je levensverhaal. Naast verhalen over onszelf schrijven we ook korte gedichten.
Het schrijfplezier staat voorop. Voorlezen doen we ook, maar je deelt alleen wat je kwijt wilt. Je zult je verbazen over de mooie verhalen en gedichten die als het ware uit het niets ontspruiten.
Locatie: bibliotheek Veldhoven, start vrijdagmiddag 9 oktober van 13.30-15.30, overige data: 16, 30 oktober, 6, 13 en 20 november. Kosten: € 78,-. Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen en de cursus is geheel coronaproof.

Cursus Een schrijfreis door je leven
Schrijf je blij! (online cursus)

Online schrijven is leuker dan je denkt. Lekker makkelijk vanuit thuis heb je alles bij de hand. Gewapend met papier, pen en stiften ga je aan de slag met creatieve opdrachten. Deze brengen je bij verhalen over jezelf, je jeugd, maar ook verhalen die nu spelen. We schrijven ook gedichten die we aan elkaar voorlezen. Er is volop interactie met elkaar en we werken met een kleine groep. We schrijven wekelijks en je betaalt per keer. Dus als je een keer niet kunt is dat niet erg. De groep is max. 6 personen. We gebruiken Skype of Zoom.

Tijdens de lockdown van maart-juni 2020 hebben we elke week geschreven op deze manier. Najaar 2020 gaan we hiermee verder. Tijdstip maandagmiddag, dinsdagochtend of woensdagavond, afhankelijk van de belangstelling. Als je interesse hebt, laat het me weten. Kosten € 11,- per keer voor 1 uur 15 min.

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je hier aan:

Wat doe je in een creatieve / schrijfcursus?

En wat levert het je op?

In deze workshops en cursussen is creativiteit het toverwoord! Op een speelse en luchtige manier werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt met je handen aan de slag, zodat je hoofd even rust krijgt. Dat kan door te schrijven over thema’s die je raken of door te vilten of met papier en verf te werken. Het leuke is dat je ondertussen heel veel over jezelf ontdekt, zonder dat het je moeite kost.

De workshops en cursussen geef ik thuis of buiten in de natuur, zoals bij de schrijfwandeling. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4-6 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.