Schrijfcursussen

Van schrijven word je blij
Schrijfwandelen

Een perfecte combinatie als je van wandelen én schrijven houdt. En helemaal coronaproof! Wandelen brengt rust in je hoofd en vandaaruit vloeit de woordenstroom.
We wandelen door bossen en velden en aan de hand van gerichte schrijfopdrachten ontmoet je jezelf. Je pen verwoordt op papier wat je voelt en dat opent nieuwe gezichtsvelden. Tussendoor sta je geregeld stil om te ‘proeven’ wat de natuur je biedt. Je inspireert elkaar.
Je hoeft echt geen schrijver te zijn om mee te gaan, want de opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk. De route is ongeveer 3-4 km. We schrijven in een nabijgelegen café (consumptie inbegrepen). Locatie: omgeving Veldhoven.

Start najaar 2021.  Kosten € 70,- . Max. 6 deelnemers.
N.B. Wil je een keer kennismaken met schrijfwandelen? Op vrijdag 24 september organiseer ik een schrijfwandeling voor Bibliotheek Eindhoven. Je kunt je daar aanmelden.

Ervaar je onrust, spanning of angst en weet je niet zo goed waar het vandaan komt? Wil je graag vooruit, maar blijf je op de een of andere manier in iets hangen?
Wist je dat je door schrijven helderheid kunt krijgen wat er nu speelt?
Intuïtief schrijven is een mooie en liefdevolle manier om je gevoelens en werkelijke verlangens zichtbaar te maken.
In deze cursus kom je al schrijvend uit bij de onderstroom, de diepere laag waar je jezelf ontmoet. Je vertrouwt je innerlijke stem aan het papier toe en krijgt rake inzichten over jezelf en… een goed gevoel.
Ik bied creatieve en speelse schrijfopdrachten aan ; in overleg met de groep stem ik af. Schrijfervaring is niet nodig, alleen het plezier telt. Max. 4 personen, dus veel aandacht voor ieder.

4 bijeenkomsten, najaar 2021 (op dinsdag- of vrijdagochtend). Laat me weten als je interesse hebt.

Schrijfcursus Een goed gevoel
Schrijf je blij! (online cursus)

Online schrijven is leuker dan je denkt. Lekker makkelijk vanuit thuis heb je alles bij de hand. Gewapend met papier, pen en stiften ga je aan de slag met creatieve opdrachten. Deze brengen je bij verhalen over jezelf, je jeugd, maar ook verhalen die nu spelen. We schrijven ook korte gedichten. Er is volop interactie met elkaar en we lezen teksten aan elkaar voor. De groep is max. 6 personen. We gebruiken Skype.
Start najaar 2021

Vind je het leuk om iets te creëren met je handen? Of misschien zit je ergens mee, dat je wilt loslaten? Vilten is het ultieme loslaten, iedereen kan het, je hoeft echt geen creatief talent te zijn. Wol heeft prachtige kleuren, alleen daar word je al blij van! Je neemt je vraag wat je wilt loslaten mee in het viltproces.  Met behulp van zeep en water ga je wrijven, waardoor de wol na verloop van tijd vervilt en er een lap ontstaat. Door mee te gaan in de beweging, geef je je over aan het ritme. Je energie gaat stromen en je laat je gedachten los. Door de wrijving heb je in beperkte mate invloed op het uiteindelijke resultaat, dus dat is gedeeltelijk een verrassing.  De lap kun je opspannen of er een tas of omslag voor een boek van maken.

Workshop vilten en loslaten

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je hier aan:

    Wat doe je in een creatieve / schrijfcursus?

    En wat levert het je op?

    In deze workshops en cursussen is creativiteit het toverwoord! Op een speelse en luchtige manier werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt met je handen aan de slag, zodat je hoofd even rust krijgt. Dat kan door te schrijven over thema’s die je raken of door te vilten of met papier en verf te werken. Het leuke is dat je ondertussen heel veel over jezelf ontdekt, zonder dat het je moeite kost.

    De workshops en cursussen geef ik thuis of buiten in de natuur, zoals bij de schrijfwandeling. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4-6 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.