Schrijfcursussen

Van schrijven word je blij
Schrijfwandelen

Een perfecte combinatie als je van wandelen én schrijven houdt. Wandelen brengt rust in je hoofd en vandaaruit vloeit de woordenstroom.
We wandelen door bossen en velden en aan de hand van gerichte schrijfopdrachten ontmoet je jezelf. Je pen verwoordt op papier wat je voelt en dat opent nieuwe gezichtsvelden. Tussendoor sta je geregeld stil om te ‘proeven’ wat de natuur je biedt. Je inspireert elkaar.
Je hoeft echt geen schrijver te zijn om mee te gaan, want de opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk. De route is ongeveer 3-4 km. We schrijven in een nabijgelegen café (consumptie inbegrepen). Locatie: omgeving Veldhoven. Na de zomervakantie start een groep op woensdagochtend:2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december. Kosten € 60,- . Bij voldoende belangstelling start ik een groep op zaterdagochtend na de zomervakantie.

Tijdens de coronacrisis schrijven we elke vrijdagochtend via Skype.
We werken met creatieve oefeningen waardoor herinneringen boven komen drijven. Herinneringen die je een blij gevoel bezorgen, omdat je ze allang vergeten was. Daar schrijf je over. Ook schrijven we korte gedichten. We vergeten even alles om ons heen…
De geschreven teksten lezen we aan elkaar voor, maar niets is verplicht, dus je deelt wat je kwijt wilt. Het gaat er niet om dat je mooie teksten schrijft, het gaat alleen om het schrijfplezier. Dat er dan mooie verhalen is ontstaan is pure winst. Iedereen kan meedoen.
De deelnemers omschrijven de cursus als ontspannend en plezierig.
Data: Elke vrijdagochtend van 10-11 uur via Skype, kosten € 7,50 per keer

Online cursus: Schrijf je blij!
Workshop Vilten en loslaten

Vind je het leuk om iets te creëren met je handen? Of misschien zit je ergens mee, dat je wilt loslaten? Vilten is het ultieme loslaten, iedereen kan het, je hoeft echt geen creatief talent te zijn. Wol heeft prachtige kleuren, alleen daar word je al blij van! Je neemt je vraag wat je wilt loslaten mee in het viltproces.  Met behulp van zeep en water ga je wrijven, waardoor de wol na verloop van tijd vervilt en er een lap ontstaat. Door mee te gaan in de beweging, geef je je over aan het ritme. Je energie gaat stromen en je laat je gedachten los. Door de wrijving heb je in beperkte mate invloed op het uiteindelijke resultaat, dus dat is gedeeltelijk een verrassing.  De lap kun je opspannen of er een tas of omslag voor een boek van maken.

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je hier aan:

Wat doe je in een creatieve / schrijfcursus?

En wat levert het je op?

In deze workshops en cursussen is creativiteit het toverwoord! Op een speelse en luchtige manier werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt met je handen aan de slag, zodat je hoofd even rust krijgt. Dat kan door te schrijven over thema’s die je raken of door te vilten of met papier en verf te werken. Het leuke is dat je ondertussen heel veel over jezelf ontdekt, zonder dat het je moeite kost.

De workshops en cursussen geef ik thuis of buiten in de natuur, zoals bij de schrijfwandeling. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4-6 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.