Onbezorgheid

Wat heb ik genoten van mijn vakantie! Nu had ik het geluk om naar Amerika te gaan, dus dat was sowieso speciaal.

Wat me meteen al opviel was dat de Amerikanen zo relaxt waren. De hele tijd zeiden ze ‘Don’t worry, It’s okay, don’t rush, enjoy your day’. Niemand leek zich te haasten of zich druk te maken, terwijl we overal perfect te woord werden gestaan en geholpen. Zoals de ober die ons gratis een tweede kop ouderwetse koffie inschonk. En de hotelreceptionist die ons op zijn gemak uitlegde welke trein we het beste konden nemen…
Ik vond dat een heerlijke mentaliteit. Naast alle hoogtepunten in New York, Boston en New England gaven die onbekommerdheid en gastvrijheid me een enorm goed gevoel.
Dat wil ik thuis ook, dacht ik! Gewoon in mijn dagelijkse leven, maar ook in het werk. Nog meer die onbezorgdheid in mijn activiteiten door laten klinken. Het gevoel van: je mag zijn zoals je bent, pluk de dag, laat je ogen sprankelen.
Van de deelnemers aan de schrijfwandelingen hoor ik dit al vaak terug.

De vakantie heeft me ook nieuwe ideeën gebracht, waaronder Inspiratiewandelingen. Kortgezegd: een mooie wandeling in een kleine groep en daarna een goed gesprek in een café. Luchtig. Met veel persoonlijke aandacht. En een snufje humor.
Voel je ook een Yes hierbij, lees hieronder dan meer.

En heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek, ga dan met me mee het bos in en laat de natuur je inspireren. Ik zorg ervoor dat je niet verdwaalt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *