10 tips als je even niet weet welke richting je op wilt

Help, ik weet het even niet meer

10 tips 

  1. Ga niet piekeren, waarom je niet weet wat je wilt of waarom je zo zit te dubben. Je blijft waarschijnlijk in kringetjes ronddraaien en het brengt je geen stap verder.
  2. Ga jezelf niet verwijten dat je een twijfelaar bent of dwingen dat je het nu moet weten, want dat gaat toch niet gebeuren. Meestal word je daar alleen maar gefrustreerd van.
  3. Ga hele andere dingen doen dan die je eigenlijk van plan bent, bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Je komt dan in een andere stemming en doordat je uit de sleur van alledag bent, kom je tot nieuwe inzichten.
  4. Accepteer dat je het even niet mag weten. Dit is een hele moeilijke, want wat dan? wie ben je dan? Je gaat je onzeker voelen, zeker als iedereen om je heen gewoon doorgaat en jij voor je gevoel stilstaat.
  5. Onzekerheid vinden de meeste mensen niet fijn. Maar als je toch kunt ontspannen terwijl je onzeker bent, geeft het ook rust. Dus dat is fijn om te weten dat onzekerheid er ook mag zijn en dat je niet alles hoeft te weten.
  6. Zie dat je niet echt stilstaat, maar dat er in jou van alles gebeurt, alleen is dat uiterlijk nog niet zichtbaar. Misschien woedt er wel een strijd in jou, tussen je ziel die jou vooruit wil brengen en je ego die jou liever klein houdt en alles bij het oude wil laten.
  7. Besef dat er zeker weer een moment komt dat je het wel weet wat je wilt of welke beslissing goed is, dus dat dit niet een situatie is die eeuwig voort blijft duren.
  8. Praat er met iemand in je omgeving over. Andere mensen kunnen met hele nieuwe invalshoeken komen die je zelf niet kunt bedenken.
  9. Wat zou je zelf tegen iemand anders zeggen die het even niet weet? Juist: “Doe rustig aan, of maak je niet druk, het komt altijd goed.”
  10. Let goed op wat je dromen je te vertellen hebben, want vaak geven ze een richting aan. Dromen laten zien wat je ziel wil in tegenstelling tot je ego die alles het liefst bij het oude laat.