Workshops en cursussen

Ervaren en groeien
Cursus Ontdek je lef!

Vind jij het ook spannend om nieuwe dingen aan te gaan? Vermijd je situaties omdat je bang bent afgewezen te worden of dat je iets niet kunt?
In deze workshop van 2 dagdelen gaan we kijken waar jouw lef zit. Lef is moed hebben, durf om iets te ondernemen. Lef hebben betekent onzeker of bang zijn, maar het toch doen. Door middel van oefeningen en opstellingen gaan we voelen wat jou (onbewust) tegenhoudt om je lef te pakken.
Lef kun je leren, het is een kwestie van doen, met andere woorden: vallen en weer opstaan. Met kleine stapjes ga je je lef te lijf. Je hebt compassie met jezelf en je kijkt welke hulp je van anderen in kunt schakelen om meer lef te krijgen.

Druk, druk, druk, alweer een week voorbij. Herken jij dat? We hebben zoveel aan ons hoofd, want we moeten en willen zoveel. En ons hoofd maalt maar door. Heb je ook behoefte aan meer rust? Dat je je gedachten aan de kant kunt schuiven? Dat je minder stress hebt van alles wat nog moet, maar op je gemak kunt zijn in het moment. In deze cursus van drie dagdelen gaan we kijken welke gedachten jouw energie opslorpen en waar jij stress van krijgt. We gaan meer aarden en voelen wat ons lichaam ons vertelt in plaats van bedenken wat ons hoofd zegt. We werken met visualisatieoefeningen, creatieve opdrachten en systeemopstellingen. Na drie keer ben je steviger geaard en heb je meer inzicht in wat jou (onbewust) bezighoudt. Je leert hoe je meer rust kan creëren in de dagelijkse hectiek.

Cursus Meer rust in je hoofd
Cursus Omarm je angst

Heb je last van angst, waar je elke keer weer inschiet? Het liefst zou je je niet in de greep laten houden door die angst, want die belemmert je. In deze cursus van 3 bijeenkomsten krijg je inzicht in hoe je omgaat met de angst en waar hij vandaan komt, want de angst heeft een functie. We doen oefeningen zoals systeemopstellingen en je leert steviger te gronden en meer uit je hoofd te gaan, waar angstige gedachten ontstaan. Verder krijg je praktische tips en handvatten. Je gaat liefdevoller naar je angst kijken en hem wellicht omarmen.

Durf jij te zeggen wat jij vindt, ook al denkt iedereen er anders over? Durf jij je eigen ding te doen, onafhankelijk van wat de omgeving ervan vindt? Heel kwetsbaar, want de kans bestaat dat je wordt afgewezen, omdat de buitenwereld er anders over denkt. Dus denk je: laat maar zitten, of doe je het toch? In deze workshop kijken we hoe het voor jou is om voor jezelf te gaan staan. Met systeemopstellingen voelen we hoe het is om je eigen ruimte in te nemen. Na afloop heb je kunnen voelen wat het voor jou betekent om bij jezelf te blijven, ondanks de mening van anderen.

Voor jezelf gaan staan
Maandelijkse inspiratiegroep

Lijkt het je ook fijn om met anderen te delen wat jou op dit moment bezighoudt? Of waar je mee zit of last van hebt? Om helemaal jezelf te zijn in een kleine groep van gelijkgestemden? Maandelijks stellen we met de groep een thema centraal (zoals onzekerheid, angst, belemmerende overtuigingen of zelfcompassie). We wisselen uit en aan de hand van oefeningen en korte opstellingen ervaren we hoe het gaat. Je krijgt steun en bemoediging van elkaar en door nieuwe inzichten groei je in bewustzijn.

Datum: 1e donderdag van de maand 1 nov., 6 dec. 2018. 19.30-21.30 uur.

Aanstaande workshops/cursussen:

Meld je aan voor een workshop/cursus:

Wat doe je bij een workshop of cursus?

En wat levert het je op?

Allereerst gaan we kijken waarom het thema je raakt. Door verschillende oefeningen zullen we vooral ervaren waar je precies tegenaan loopt en wat de diepere betekenis daarvan is. Je leert onbewuste patronen en belemmeringen in jezelf herkennen. Daarna gaan we aan de slag met opstellingen. Daarmee kun je namelijk goed voelen wat je onderbewuste zegt in tegenstelling tot wat je bewust denkt en dat kan soms iets heel anders zijn! De andere groepsleden nemen in jouw opstelling plaats als representant.

Je krijgt nieuwe inzichten in jezelf. Je voelt meer begrip voor jezelf waarom je het altijd zo deed als je deed. Dit geeft innerlijke rust. Daardoor groei je in bewustzijn.

De workshops en cursussen vinden plaats in mijn praktijkruimte thuis. Ik werk altijd met kleine groepjes van ca. 4 personen. Veiligheid staat bij mij voorop.  Er is een open en betrokken sfeer naar elkaar toe en je bent vrij om dingen wel/niet te delen.