Werkwijze

Systeemopstelling

In de eerste afspraak ga ik samen met je je probleem verhelderen en toespitsen. Vervolgens kijken we hoe we je vraag gaan aanpakken. Ik maak vooral gebruik van systeemopstellingen, waarmee je snel tot de kern, de diepere laag kunt komen. Dat betekent dat ik werk met je onderbewuste, dus we gaan minder praten, want dan blijf je in je hoofd zitten en kun je niet voelen wat er werkelijk onder die gedachten speelt.
Ik zet dan als het ware je vraag of probleem in de ruimte neer en we gaan ervaren wat dat met jou doet. Met mijn intuïtie voel ik wat je in je onderbewuste hebt weggestopt. Dat zijn dingen die je zelf niet altijd kunt voelen, omdat iedereen blinde vlekken heeft. Vaak komen er dan wel gedachten en beelden bij je bovendrijven. Je krijgt inzichten in de diepere oorzaken van je vraag en wat je nodig hebt om hem te verwerken en los te laten. Naast opstellingen maak ik ook gebruik van visualisaties en andere energetische en creatieve oefeningen/therapie. Een andere mogelijkheid is een buitensessie in het bos, als je je wil laten inspireren door de symboliek van de natuur.
Soms is één consult voldoende, maar een aantal problemen zitten dieper of zijn hardnekkiger, zoals bijvoorbeeld bij angsten het geval is. Dan heb je baat bij een traject van enkele sessies (2-5). Veiligheid staat bij mij voorop, zodat je in alle rust kunt ervaren wat het met je doet.
Natuurlijk kun je me eerst vrijblijvend bellen om je vraag aan mij voor te leggen. Dan leg ik je uit wat je van mij kunt verwachten als je voor een consult komt.

Heb je interesse of een vraag, bel me gerust

Twijfel je of ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Je kunt je vraag toelichten en ik kan je uitleggen wat ik voor je kan betekenen.

Inspiratiemail

Meld je aan voor positieve inspiratie en tips!

Het onderbewuste

Contact maken met je onderbewustzijn

In het onderbewustzijn zit alles, waarvan je je niet bewust bent, maar wat je wel in je hebt. Daarnaast zijn er allerlei dingen opgeslagen  die je als kind of volwassene hebt meegemaakt. Deze ervaringen spelen nog steeds een rol in je huidige leven, ook al ben je daar helemaal niet mee bezig en er dus ook meestal niet bewust van. Het kan zijn dat je niet meer weet dat deze gebeurtenissen of emoties zo van invloed zijn geweest op je leven, of dat je er geen aandacht meer aan wilt schenken omdat ze je destijds zo’n pijn of verdriet hebben gedaan. Ook onbewuste belemmerende overtuigingen kunnen je, zonder dat je het weet,  dwarszitten in het bereiken van je doel of het oplossen van je probleem. En verder zijn fysieke klachten vaak een signaal van het lichaam dat er een onverwerkte emotionele blokkade is.

Van het onderbewuste worden vaak vergelijkingen gemaakt met dingen in laatjes stoppen of onder het tapijt vegen. Als je dan een keer grondig gaat stofzuigen en je tilt het vloerkleed op, kan er van alles tevoorschijn komen, waarvan je het bestaan niet meer vermoedde.

Zo werkt het ook met je onderbewuste.  Als ik contact maak met je onderbewuste, kunnen herinneringen ineens boven komen drijven. Deze kunnen emoties oproepen van bijvoorbeeld boosheid, verdriet of onzekerheid.  Als je die emoties gevoeld hebt, volgt er meestal een gevoel van opluchting, omdat je dan beseft waarom een kwestie of probleem je al die tijd heeft dwars gezeten. En dat geeft lucht! En vooral ook een hernieuwd inzicht in jezelf.