Traject/sessie

Waarvoor zoek je hulp?
  1. Als je last hebt van een angst, heb je het meeste baat bij het traject Liefdevol je angst aanpakken. Waarom liefdevol? Omdat we onze angst het liefst weg willen duwen en er een hekel aan hebben. Je gaat leren anders naar je angst te kijken door steviger te gronden en uit je hoofd te gaan, waar je angstige gedachten ontstaan. Het traject duurt 5 sessies, want angst is meestal een dieperliggend probleem dat graag de kop opsteekt. Elke keer pak je een stukje van die angst aan. Je hebt tijd nodig om dat aan te gaan kijken en te tackelen.

Tussen de sessies zit minimaal 3 weken, want vaak gebeurt er onbewust al veel met je, zodat je daar tijd en ruimte voor hebt om dat te laten doorwerken en te verwerken. Gemiddeld ben je met een traject 4/5 maanden kwijt.

Het resultaat van het traject is dat je veel meer inzicht hebt gekregen hoe je angst werkt en hoe je hem aan kunt pakken. Je gaat meer innerlijke rust voelen. Misschien ga je hem wel omarmen! Lees hieronder meer over het traject Liefdevol je angst aanpakken.

2. Een losse sessie is ook mogelijk als je eerst wilt ervaren wat een systeemopstelling bij jou voor veranderingen teweegbrengt. Of als je een vraag hebt die minder omvangrijk is. Bel me om te overleggen wat voor jou het beste is.

Veiligheid staat bij mij voorop, zodat je in alle rust kunt ervaren wat het met je doet. Natuurlijk kun je me eerst vrijblijvend bellen om je vraag aan mij voor te leggen. Dan leg ik je uit wat je van mij kunt verwachten als je voor een traject/sessie komt.

Angsttraject

Hoe ziet het eruit?

Voor wie?
Dit traject is bedoeld voor mensen die te kampen hebben met een angst. Je wil graag minder last hebben van deze angst en inzicht krijgen in je gedrag waarom je er elke keer weer inschiet. Je wil gewoon meer genieten van je leven en niet elke keer in de greep worden gehouden door die angst, want dat kost je zoveel energie!

Wat gaan we doen?
Allereerst gaan we je angst in kaart brengen. Dan ga ik met je kijken waar je angst vandaan komt. We maken een stappenplan waar we aan gaan werken. We gaan je angst aankijken en alle emoties die daarbij horen. Iedere bijeenkomst pakken we een thema rondom die angst aan. Je gaat de angst voelen en hem stukje bij beetje verwerken.

Hoe doen we dat?

In de eerste afspraak ga ik samen met je je probleem verhelderen en toespitsen. Vervolgens kijken we hoe we je vraag gaan aanpakken. Ik maak vooral gebruik van systeemopstellingen, waarmee je snel tot de kern, de diepere laag kunt komen. Dat betekent dat ik werk met je onderbewuste, dus we gaan minder praten, want dan blijf je in je hoofd zitten en kun je niet voelen wat er werkelijk onder die gedachten speelt.
Ik zet dan als het ware je vraag of probleem in de ruimte neer en we gaan ervaren wat dat met jou doet. Met mijn intuïtie voel ik wat je in je onderbewuste hebt weggestopt. Dat zijn dingen die je zelf niet altijd kunt voelen, omdat iedereen blinde vlekken heeft. Vaak komen er dan wel gedachten en beelden bij je bovendrijven. Je krijgt inzichten in de diepere oorzaken van je vraag en wat je nodig hebt om hem te verwerken en los te laten.

Naast opstellingen maak ik ook gebruik van visualisaties en andere energetische en creatieve oefeningen/therapie. Een andere mogelijkheid is een buitensessie in het bos, als je je wil laten inspireren door de symboliek van de natuur. Verder krijg je praktische tips en handvatten om beter in je lichaam te zitten en minder in je hoofd. En we kijken wie je kan steunen bij je proces en hoe je je leven eventueel anders kunt inrichten zodat de angst minder invloed op je heeft.

Ben ik na vijf keer van mijn angst af?
Je kunt het leven zien als een soort hindernisbaan. Iedere keer neem je weer een horde en gaat er een stukje van de angst af. Het resultaat hangt af van welke angst je hebt, hoe groot deze is en of je je nieuwe vaardigheden oefent. Maar in elk geval durf je je angst beter onder ogen te zien, kun je er liefdevoller naar kijken en je weet hoe je het aan kunt pakken. Je krijgt veel meer innerlijke rust.

Twijfel je of ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?
Neem dan contact met me op. Ik sta je graag te woord en kan je uitleggen wat ik voor je kan betekenen.

Inspiratietips

Meld je aan voor de Inspiratietips (verschijnt ca. 8 keer per jaar)

Het onderbewuste

Contact maken met je onderbewustzijn

In het onderbewustzijn zit alles, waarvan je je niet bewust bent, maar wat je wel in je hebt. Daarnaast zijn er allerlei dingen opgeslagen  die je als kind of volwassene hebt meegemaakt. Deze ervaringen spelen nog steeds een rol in je huidige leven, ook al ben je daar helemaal niet mee bezig en er dus ook meestal niet bewust van. Het kan zijn dat je niet meer weet dat deze gebeurtenissen of emoties zo van invloed zijn geweest op je leven, of dat je er geen aandacht meer aan wilt schenken omdat ze je destijds zo’n pijn of verdriet hebben gedaan. Ook onbewuste belemmerende overtuigingen kunnen je, zonder dat je het weet,  dwarszitten in het bereiken van je doel of het oplossen van je probleem. En verder zijn fysieke klachten vaak een signaal van het lichaam dat er een onverwerkte emotionele blokkade is.

Van het onderbewuste worden vaak vergelijkingen gemaakt met dingen in laatjes stoppen of onder het tapijt vegen. Als je dan een keer grondig gaat stofzuigen en je tilt het vloerkleed op, kan er van alles tevoorschijn komen, waarvan je het bestaan niet meer vermoedde.

Zo werkt het ook met je onderbewuste.  Als ik contact maak met je onderbewuste, kunnen herinneringen ineens boven komen drijven. Deze kunnen emoties oproepen van bijvoorbeeld boosheid, verdriet of onzekerheid.  Als je die emoties gevoeld hebt, volgt er meestal een gevoel van opluchting, omdat je dan beseft waarom een kwestie of probleem je al die tijd heeft dwars gezeten. En dat geeft lucht! En vooral ook een hernieuwd inzicht in jezelf.